Jouw outfit goed combineren met je bril

Zoals zo vaak in de modewereld, zijn er eigenlijk geen no-go’s en grenzen bestaan vaak ​​alleen in ons hoofd. Maar zoals bij elk fashionthema, zijn er aanbevelingen en style-guides voor de combinatie van accessoires, die ons kunnen helpen bij het uitzoeken van juwelen en co. Dus waar moet je op letten als het populairste mode-accessoire (de bril) en de alltime favorite met elkaar in concurrentie treden? Want wanneer jij jouw gouden bril van Charlie Temple wilt dragen, dan moet je dat uiteraard doen maar je wilt wel jouw outfit goed gecombineerd hebben. Lees het zelf!

 

Let's go classic!

Als je kiest voor een klassieke bril, kan je extravagantere keuzes bij je oorbellen. En omgekeerd, als je het er graag dik bovenop legt met je bril, dan heb je decente oorbellen nodig, zodat je je gezicht niet ‘overbelaadt’. Want een kras montuur in combinatie met opvallende oorbellen, kunnen ervoor zorgen dat uiteindelijk geen van beide accesoires nog in het oog springt. Met een bescheiden rechthoekig montuur (of om het ietsje meer feminin te maken een decent cat-eye model) heb je nog voldoende opties voor oorringen, die vanop afstand opvallen. Hou je van klassieke vormen, maar will je bij de bril een opvallende kleur met opmerkelijke kleine features, dan zijn voor een harmonische look kleine oorstekertjes meer als voldoende.

 

Tegenpolen, wel of niet doen

Een oeroude trick om mooi accenten te zetten, is bepaalde kleuren steeds weer in je outfit te herhalen. Als je echter van grote gouden oorbellen houdt, moet je wel oppassen, dat je geen schatkist van je gezicht maakt. Want té veel goud kan vaak overdreven werken. Dus als je gouden oorringen aan je oorlelletje hebt bengelen, is het voldoende dat je bril gewoon enkele gouden elementjes heeft. Herhaling geldt trouwens niet alleen voor kleur, maar ook voor

 

Wanneer ze zeggen bigger the better, not with hoops!

Fair enough, er zijn toch grenzen. Ronde brillen plus creolen is een afgeronde zaak, zolang de zaken niet te rond worden. Met reusachtige creolen op zich is natuurlijk niets mis. Maar als je er niet als Saturnus wil uitzien, moet je zowel op het gebied van kwaliteit als van kwantiteit het evenwicht vinden. ‘Hoe groter, hoe beter’, geldt niet voor creolen, wanneer ze niet het enige accessoire zijn wat je op dat moment draagt. En wil je ze toch absoluut aan, dan zal je moeten kiezen voor een bril met hoekjes en kantjes.

 

Hip or flop?

Tegenwoordig verbindt men oorbellen vaak met het vrouwelijke geslacht, maar als we een blik in het verleden werpen, zien we dat heren uit verschillende culturen duizenden jaren geleden ook al oorversieringen gedragen hebben. Tegenwoordig zijn ze voor mannen eerder een nicheproduct. Subculturen, waarbij versieringen in het oor echter vaak gezien worden, zijn de hiphop-cultuur en de hipster-scene. Hip-Hoppers dragen oorbellen vaak als statussymbool en daarom kunnen naast Cuban Chain-kettingen de flat-screen-oorstekertjes niet ontbreken, zoals op de foto hierboven (zelfs de pleister werd door Rapper Nelly in de jaren ’90 als accessoire gedragen, als herinnering aan zijn in de gevangenis opgesloten broer). Bij de flat screens gaat het vaak om vette klompen en dus is als contrast een filigrane bril aan te bevelen, bijvoorbeeld pilotenbrillen met een dun montuur.