De voordelen van de kinderopvang

Wanneer je kinderen krijgt veranderd natuurlijk je leven iets. Maar dat is helemaal niet erg. Want je krijgt er natuurlijk veel voor terug. Maar wanneer je natuurlijk een bepaald aantal uren wilt blijven werken, in dit geval beiden ouders. Dan is het te overwegen om je kind voordat ze naar school gaan te brengen naar de kinderopvang. En die heb je overal. Wanneer je zoekt op kinderopvang Rijswijk of kinderdagverblijf den haag, dan krijg je ze allemaal op een rijtje. Daarna is het aan jou de taak om te kijken welke jij vindt dat bij je past en waar jij je kind naar toe wilt brengen. Zo kan jij blijven werken maar heeft het voor jouw kind ook enkele voordelen.

De voordelen van de kinderopvang op een rijtje

Goede kinderopvang is van groot belang voor de ontwikkeling van de sociale vaardigheden van je kind. Kinderen doen op de opvang namelijk andere ervaringen op dan thuis. Ze leren er met andere kinderen en volwassenen omgaan. Pedagogisch medewerkers stimuleren het onderlinge contact tussen de kinderen door samen te delen, spelen en ontdekken. Je kind leert voor zichzelf op te komen, rekening te houden met anderen en vriendjes te maken. Dit alles vormt een goede basis voor het sociale gedrag van je kind in zijn of haar verdere leven. En dat wil je natuurlijk. Niet elk kind is van zichzelf gelijk super sociaal en kan soms wat verlegen zijn. Dit wordt al deels weggenomen wanneer ze vroeg al in een groep.

Wereldvreemd zullen kinderen niet zomaar worden. Ze ontdekken graag de wereld en zijn nieuwsgierig naar alles om hun heen. En daar helpt de kinderopvang ook bij. Kinderen hebben van nature de drang om nieuwe dingen te ontdekken. Op de kinderopvang merkt je kind dat er ook een andere omgeving is dan thuis. Dat is belangrijk: het besef dat de wereld verder rijkt dan alleen het vertrouwde en dat daar misschien andere regels gelden. Als je kind gewend is aan de kinderopvang en zich daar veilig en vertrouwd voelt, bouwt het veel zelfvertrouwen op.  

Als je kind net naar de kinderopvang gaat, is afscheid nemen soms moeilijk. Toch leren kinderen ook hier ontzettend veel van. Als ouder ben jij degene waar je kind het liefste bij in de buurt is. De kinderopvang is een veilige omgeving waarin je kind leert om te gaan met het feit dat jij weggaat en er op leert vertrouwen dat je terug komt.