De halfjaarlijkse schoonmaakt start

Lente is hier en dat betekent dat het tijd is voor een grote schoonmaak in huis. Na een lange winter binnen te hebben doorgebracht, kan je huis waarschijnlijk wel een frisse start gebruiken. Een goede voorjaarsschoonmaak kan je helpen om je huis weer op orde te krijgen en je een gevoel van rust en ontspanning geven. In deze blog geef ik je tips om deze schoonmaak aan te pakken. Lees je mee?

Maak een plan

Alles slaagt met een waterdicht plan. Verdeel de taken van de schoonmaak over meerdere dagen, zodat je niet overweldigd raakt. Zet een deadline voor jezelf om ervoor te zorgen dat je op schema blijft en je niet halverwege afhaakt, dat zou zonde zijn. Vraag ook of familieleden en/of huisgenoten willen helpen. Vele handen maken licht werk.

Verzamel de benodigdheden

Als je gaat schoonmaken wil je genoeg in huis hebben. Je wilt niet met een doekje alles moeten doen. Zorg dus dat je genoeg van alles hebt, zodat het gebrek aan spullen niet in de weg komt te staan van de schoonmaak klus. Haal extra sponzen en poetsdoeken in huis, je kan nooit te veel poetsrollen hebben! Vergeet ook niet dat je een dweil nodig hebt en een goedwerkende stofzuiger.

Ontdoe je van spullen die je niet nodig hebt

Een voorjaarsschoonmaak is een geweldige gelegenheid om je huis te ontdoen van spullen die je niet meer nodig hebt. Maak een aparte stapel voor spullen die je wilt doneren of verkopen en een andere stapel voor spullen die je weg wilt gooien. Het ruimt niet alleen je huis op maar ook je hoofd, zelfs als de spullen niet in het zicht staan.

Maak het leuk

Maak het schoonmaken leuk door muziek op te zetten, vrienden of familie uit te nodigen om te helpen, enz. Maak er een sociale activiteit van en beloon jezelf met een leuk uitje of traktatie als je klaar bent. Deel de boel overzichtelijk in en ga te werk, zo heb je het leuk tijdens de schoonmaak en je hebt ook iets om naar uit te kijken, als je allebei doet: de beloning en het leuk maken van de activiteit zelf.

Neem pauzes

Zorg ervoor dat je regelmatig pauzes neemt om te rusten en te ontspannen. Een voorjaarsschoonmaak kan vermoeiend zijn, dus het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Zet een grote fles koud water klaar en maak wat simpele snacks die je tijdens de klus kan pakken voor een snelle energieboost.