Zo prachtig is Nederland

Als je een echte wereldreiziger bent, heb je al veel plekken van de wereld gezien. Daarbij is het soms lastig te bedenken dat Nederland ook zijn mooie gebieden heeft. Hieronder staan een paar plaatsen uitgelicht die jouw kijk op Nederland misschien wel kunnen eens kunnen veranderen.

Mooie grachten in Giethoorn

Misschien heb je er wel eens van gehoord. Giethoorn is een hele bijzondere plaats in Nederland. Je kan er een fluisterbootje huren, waarbij je tussen de huizen door een vaartochtje in het water maakt. Een keer in het jaar is er tevens een lichtjesparade te zien, waarbij er door de grachten allerlei met licht versierde bootjes varen. Het is werkelijk een spektakel dat je op niet veel plaatsen in de wereld ziet.

Strand, bos en mooie huizen in Burgh-Haamstede

Iedereen kent de naam Burgh-Haamstede wel. Maar ben je er ook wel eens geweest? Naast de mooie huizen waar menig mens alleen maar van kan dromen, is deze plaats uniek om de bossen die grenzen aan de mooie duinen met het daaropvolgend mooie strand. Alles bij elkaar is deze plaats wel tot één van de mooiste plaatsen van Nederland te benoemen.

Prachtige natuurgebieden

Het nationale park de Hoge Veluwe kent iedereen wel. Daar enigszins bij in de buurt ligt de Utrechtse Heuvelrug, wat een prachtig bos is. Ga je richting Lelystad, dan is een uitstapje naar de Oostvaardersplassen ook een echte aanrader. Hier leven paarden, herten en andere dieren in het wild, wat vrij uniek is in Nederland. Wanneer je richting Zeeland gaat, zie je weer hele bijzondere vogelsoorten. Denk hierbij aan arenden, lepelaars en zelf flamingo’s.

Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn daarnaast ook heel mooi om te bezoeken. Oneindige stranden, vuurtorens, zeehonden en schapen zijn er in overvloed. Elk eiland is weer anders en ze hebben allemaal hun eigen charme. Bijzonder om een keer mee te maken is de waddenloop, waarbij je al wandelend de bodem van de zee trotseert.

Overige activiteiten

Natuurlijk kan je nog veel meer doen in prachtig Nederland. Nederland is erg kindvriendelijk en in elke stad die je bezoekt kan je wel een ‘terrasje pakken’. Er zijn talloze bijzondere musea, restaurants en amusementsbedrijven in Nederland. Je kan je er bijna niet vervelen, zoveel is er te doen in Nederland. Boek je volgende vakantie eens bij een luxe vakantiepark Nederland, waarbij je van daaruit allerlei leuke uitstapjes gaat maken. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een all inclusive hotel Nederland, zodat je wat meer rust hebt tijdens je vakantie. Waar ga jij naartoe?