Dit is waarom iedereen tegenwoordig op een bakfiets rijdt

De bakfiets zie je tegenwoordig steeds vaker. Of het nu een elektrische variant of de gewone versie is, dit soort fietsen hebben enorm veel voordelen. Het is dan ook geen wonder dat ze zo populair zijn. Heb jij al een bakfiets? Of overweeg je om er eentje te kopen? Hieronder lees je alles over het hipste en handigste vervoermiddel van Nederland.

De fiets voor gezinnen met kinderen

Een stereotype van de gemiddelde Nederlander is misschien wel de ouder met drie kinderen op een oude stadfiets. De dreumes voorop in het zitje, de peuter achterop en het oudste kind ongemakkelijk gebalanceerd op een stang. Niet bepaald veilig, natuurlijk. Al je kinderen zelf laten fietsen, zien ook niet alle ouders zitten, zeker niet in grote steden waar het verkeer druk en onvoorspelbaar is. Daarom kiezen vele ouders voor een handige bakfiets. Daarmee breng je je kinderen eenvoudig én veilig van en naar school, voetbaltraining, pianoles en jazzballet. Zelfs als het regent zitten je kleintjes lekker droog met een speciale afdekking voor de bakfiets.

Je vervoert alles met een bakfiets

Het is weer tijd voor de weekboodschappen: waar velen toeterend en zuchtend op de parkeerplaats van de supermarkt naar een parkeerplekje zullen zoeken, zoef jij daar vrolijk langs op je bakfiets. Jij hebt je auto namelijk helemaal niet nodig om boodschappen te doen; in de bak van een bakfiets passen makkelijk boodschappen voor een hele week. Je kunt zelfs kleine meubels of grote pakketten op de fiets ophalen! Een stuk goedkoper, en bovendien goed voor milieu en lijf. Je zult zien dat je met een bakfiets de auto een stuk vaker laat staan.

De voordelen van een elektrische bakfiets

Fietsen met een bakfiets kan even wennen zijn als je dit nog nooit gedaan hebt. Zeker als je vier kinderen voorin hebt zitten, is het flink trappen. Velen kiezen daarom voor een elektrische versie van deze populaire fiets. Deze werkt net zoals een gewone elektrische fiets. Dankzij trapondersteuning moet je nog wel trappen, maar zal dit veel minder zwaar zijn. Zo leg je makkelijk lange afstanden af met de bakfiets en kom je niet uitgeput aan op het schoolplein. Op een elektrische bakfiets zoef je zo de hele stad of het hele dorp door. Ben jij al overtuigd? Een bakfiets is veilig, handig en zorgt bovendien voor meer beweging. Laat die auto staan, en kom fietsen!