De voordelen van een lease auto

Het leasen van een auto is iets waar steeds meer mensen voor kiezen en dat heeft natuurlijk alles te maken met de voordelen. Aanbieders als Lease.auto worden steeds populairder en wij leggen je in dit artikel graag uit waarom dit het geval is. Voordat we dit doen vertellen we je eerst meer over de verschillende vormen van leasen. Laten we beginnen met financial lease. Kies je voor financial lease, dan koop je eigenlijk een auto op afbetaling, deze wordt uiteindelijk van jou, je zult dus alles moeten regelen. 

Naast financial lease kan je ook kiezen voor operational lease en over deze manier van leasen gaan we je in dit artikel meer vertellen. Bij operational lease, huur je de auto als het ware voor een bepaalde periode. Dit kan 12 maanden, maar ook 72 maanden zijn. De auto wordt niet van jou, maar je kunt wel gebruik maken van verschillende voordelen. Zo regelt de leasemaatschappij alles voor je en zit dit in de leaseprijs. Denk hierbij aan onderhoud, verzekering, maar ook aan de wegenbelasting.

Een gloednieuwe auto rijden

Het kopen van een gloednieuwe auto kost behoorlijk wat geld en voor veel mensen is dit niet te betalen. Kies je ervoor om een auto te leasen, dan kan je in een nieuwe auto rijden, zonder dat je deze in een keer moet betalen. Het leuke hieraan is dat je van alle voordelen kunt profiteren, maar niet in een keer een lege spaarrekening hebt.

Ontzettend veel keuze

Kies je voor een goede aanbieder zoals Lease.auto, dan heb je ontzettend veel keuze. Wat voor auto je ook wil leasen, deze partij zorgt ervoor dat het kan. Aan te raden is wel om van te voren een budget te bepalen, zo kan je gerichter te werk gaan. Kies je voor zakelijk leasen, dan krijg je ieder kwartaal de BTW terug en ben je dus minder geld kwijt. Houdt er echter wel rekening mee dat je bijtelling moet betalen.

Langere looptijd zorgt voor een lager maandbedrag

Zoals gezegd zijn er verschillende mogelijkheden als we kijken naar de looptijd van het contract. Goed om te weten is wel dat hoe langer je de auto gaat leasen, hoe lager het maandbedrag wordt. Wil jij weten hoe groot dit verschil is? Zorg er dan voor dat je verschillende offertes opvraagt, zo kan je dit mooi vergelijken en een weloverwogen keuze maken.