Afgestudeerd? Dan is het tijd voor een feestje! Wij geven tips.

Het is een euforisch gevoel om je diploma in handen te hebben na al die lange en zware jaren van studeren. Na al die uren hard werken om je jurk, master of doctoraat te behalen, is het aan jou om een uitbundig afstudeerfeest te organiseren! Het organiseren van je eigen afstudeerfeestje wordt vaak als een lastige opgave ervaren, maar de truc is om het leuk, simpel en uitdagend te houden. Met de volgende tips kun je een onvergetelijk afstudeerfeest organiseren waar iedereen met veel plezier aan zal terugdenken.

Stap 1: Kies een datum

Kies een datum die past bij jouw schema en de schema's van je gasten. Je vrienden staan waarschijnlijk al in de rij om je afstudeerfeestje mee te vieren, maar je moet rekening houden met hun persoonlijke verplichtingen en agenda's.

Stap 2: Selecteer een locatie

Kies een locatie die bij je gasten past. Het kan van alles zijn, van het huren van een feestzaal tot het afhuren van een restaurant. Je kunt ook een locatie kiezen die meer geschikt is voor een informele setting.

Stap 3: Kies een thema

Kies een thema dat bij je locat. Denk aan een thema dat gebaseerd is op je opleiding, zoals een theaterthema of een professioneel thema. Of kies voor iets unieks, zoals een '50s diner-thema of een Alice in Wonderland-thema.

Stap 4: Inviteer je gasten

Laat je gasten weten dat jij een afstudeerfeest geeft! Stuur een formele uitnodiging met de juiste datum, locatie en thema. Vergeet niet om een RSVP-datum toe te voegen, zodat je weet hoeveel mensen er komen.

Stap 5: Verzorg het eten

Verzorg lekker eten dat bij je thema past. Als je een formele setting hebt, kun je een cateringbedrijf inhuren om heerlijke maaltijden aan te bieden. Als je een informele setting hebt, kun je voorgerechten of een buffet aanbieden.

Stap 6: Verzorg de drankjes

Verzorg voldoende drankjes voor je gasten. Denk bijvoorbeeld aan gin. Gin kopen doe je gemakkelijk online. Daarnaast kan je kiezen voor een aantal lekkere cocktails die bij je thema passen met bijvoorbeeld wodka. Vergeet voor de gasten die geen alcohol drinken niet om ook alcoholvrije drankjes te verzorgen. 

Stap 7: Verzorg de entertainment

Zorg voor entertainment voor het feest. Dit kan variëren van levendige muziek tot een fotograaf die foto's maakt van je bijzondere momenten.

Stap 9: Geniet van het feest

Het is eindelijk zover: het moment om te genieten van al je harde werk met je vrienden en familie! Geniet van het moment en zorg ervoor dat je alle herinneringen aan deze bijzondere dag vastlegt. Met deze tips kun je een onvergetelijk afstudeerfeest organiseren waar iedereen met veel plezier aan zal terugdenken. Vergeet vooral niet om ervan te genieten!